200 de sindicalişti suceveni au protestat împotriva Codului Muncii

Aproximativ 200 de membri din şapte sindicate au pichetat miercuri sediul Palatului Administrativ, în semn de protest faţă de noile prevederi din Codul Muncii. Sindicaliştii au declarat că parlamentarii suceveni sunt neputincioşi în privinţa unor posibile intervenţii pentru îmbunătăţirea Codului Muncii.

poza
200 de sindicalişti suceveni au protestat împotriva Codului Muncii

Deşi se înregistrau multe grade sub 0, sindicaliştii suceveni au venit miercuri în faţa Palatului Administrativ pentru a-şi expune în mod public nemulţumirile în privinţa noilor prevederi din Codul Muncii. Protestul a durat aproximativ o oră, rând pe rând adunându-se nu doar membrii sindicatului SANITAS, ci şi de la CNSLR Frăţia, Energeticianul S.C. Termica SA, Telecomunicaţii "Bogdan Vodă" , Alianţa Pensionarilor din România", Poşta Română, Sindicatul "Prometeu" şi BNS.

Sindicaliştii nu sunt mulţumiţi de modificările de la noul Cod al Muncii, care „nu fac altceva decât să înrobească forţa de muncă, să o folosească la infinit pe contracte colective de muncă sau contracte individuale pe perioadă determinată. Nu există o stabilitate a locului de muncă, acei oameni care doresc să-şi facă o vechime nu pot să aibă încredere că atunci când nu vor mai putea munci, vor avea o pensie cu care să îşi poată duce zilele până la bătrâneţe”, ne-a spus preşedintele filialei BNS Suceava, Iordănel Secrieru.


Secrieru: „Parlamentarii PDL de Suceava, nu pot mişca un deget”

Sindicaliştii nu au înmânat nici o listă Prefectului, susţinând că nu au ce căuta la el. „Ei ştiu ce modificări fac în Codul Muncii. Am avut discuţii sâmbătă cu parlamentarii de Suceava care au spus că ei sunt mici aici, la centru se fac cărţile, ei nu au voie să mişte în front. Chiar dacă am da o listă de revendicări, Prefectul o transmite şi atâta tot”, a mai adăugat Iordănel Secrieru.

 

Membrii din Asociaţia Pensionarilor din România, filiala Gura Humorului au declarat că protestează pentru drepturile lor şi că „ciuntitul” Cod al Muncii le ia din minimul de existenţă. Ironic, întrebaţi ce pensii au, membrii asociaţiei au enumerat sume între 1.400 lei şi 2.500.


„Protestăm pentru că nu suntem de acord cu toate punctele modificate din Codul Muncii, nu ne favorizează foarte multe dintre ele. Sperăm să nu treacă prin Parlament acest Cod al muncii. Noi nu putem fi indiferenţi la tot ce se modifică peste noapte şi trebuie să ne facem datoria sacră de a apăra oamenii noştri care sunt în slujba bolnavului. Cineva trebuie să ţină steagul sus”, ne-a declarat liderul de sindicat SANITAS, Anca Cibereac.


15:09
marti, 01 martie 2011
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere