Petrecerile private, familia și locul de muncă sunt principalele medii de risc

Direcția de Sănătate Publică Suceava a analizat cauzele care au condus la infectările cu SARS-CoV-2 în județul Suceava. In urma analizelor a reiesit ca principalele cauze sunt: petreceri private, familia și locul de muncă.

poza
Petrecerile private, familia și locul de muncă sunt principalele medii de risc



Prefectura Suceava a arătat că în urma analizei efectuate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, în perioada martie – noiembrie 2020, referitoare la evaluarea mediului de risc privind infecția cu virusul SARS-COV-2, au rezultat următoarele date referitoare la cauzele care au determinat infectările de la nivel județean, după cum urmează:

1. Evenimente sociale/petreceri private

2. Familie

3. Locul de muncă

4. Cerc de prieteni

5. Deplasările în concedii

6. Transportul în comun

7. Baruri/terase

8. Piețe

9. Spații comerciale/supermarket-uri

10. Centre rezidențiale

11. Săli de fitness/club sportiv

12. Revenirea în țară din zone de risc

13. Biserici/lacașe de cult

14. Spitale/cabinete medicale/stomatologice

Evoluția cazurilor în județul Suceava din luna martie și până în prezent a fost direct influențată, pe lângă mediul de risc, și de gradul de conștientizare al populației privind respectarea măsurilor impuse de autoritățile centrale și județene.

La nivelul județului Suceava au fost realizate campanii de informare publică în toată această perioadă, activitate ce se va desfășura și în continuare.

Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică apreciază că mediile de risc identificate pot fi diminuate prin campanii susținute de conștientizare a populației pentru respectarea măsurilor impuse de autorități.

„Având în vedere datele prezentate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Suceava și de evoluția cazurilor de COVID-19, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan face un apel către cetățenii județului Suceava la respectarea regulilor, la evitarea zonelor aglomerate și a deplasărilor inutile. Igienizarea/ dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală sunt măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.



13:30
duminica, 22 noiembrie 2020

Taguri

Autor
S.M
Gazduit de Administrare Servere