"Nuntă în Basarabia", proiectată şi în Shopping City Suceava

Shopping City Suceava te invită joi, 25.11.2010, la ora 18.00, în City Gallery, la întîlnirea cu actorul Constantin Take Florescu, iar de la ora 19:00 la vizionarea filmului “Nuntă în Basarabia”.

poza
"Nuntă în Basarabia", proiectată şi în Shopping City Suceava
“Nunta în Basarabia” este o comedie care ne prezintă o lume a conflictelor culturale dintre români şi basarabeni ironizînd prejudecăţile ambelor tabere. Regizorul Napolion Helmis este un bun cunoscător al acestor probleme, chiar din interiorul lor. Este povestea unor tineri, el bucureştean, ea din Chişinău, proaspăt căsătoriţi, care decid sa facă nunta cu dar, în speranţa că vor strînge astfel banii necesari avansului pentru o locuinţă.

Filmul a fost premiat la “Tallinn Black Nights Film Festival” în decembrie 2009 cu Premiul Special al Juriului. Cooproducţia româno-moldo-luxemburgheză este un film cu un subiect bine ales, cu personaje bine conturate şi un joc al actorilor impecabil.

La Chişinău, “Nuntă în Basarabia” a reuşit ca după numai o săptămînă de exploatare să aducă în cinematograf 4500 de spectatori, un număr record pentru Republica Moldova, iar în România, premiera filmului a fost primită de un public numeros şi aplauze cu bis. Distribuţie: Vlad Logigan, Victoria Bobu, Constantin Florescu, Igor Chistol, Viorica Geanta-Chelbea, Corina Druc, Silvia Berova şi Igor Caras. Imaginea filmului e semnată de Silviu Stavila, muzica Anatol Stefanet, montajul Corina Stavila, sunetul Mihai Bogos, iar scenografia şi costumele de Svetlana Mihailescu.15:59
marti, 23 noiembrie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere