Cornelia Petrescu lansează sîmbătă Cercul lui Simion

De curînd revenită din Franţa, scriitoarea Cornelia Petrescu îşi va lansa cel mai recent roman sîmbătă, 3 iulie, de la ora 18, în sala „Auditorium” a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Romanul se intitulează „Cercul lui Simion” şi a apărut în urmă cu puţin timp la editura Junimea din Iaşi.

Manifestarea este organizată sub egida Societăţii Scriitorilor Bucovineni, avîndu-l ca moderator pe prozatorul Constantin Arcu, preşedintele SSB. Perspective de lectură a romanului va propune publicului L.D. Clement, dar şi eleva Andreea Siran.

Ivită pe lume într-o familie de învăţători din Bucovina şi devenită chimistă, dna Cornelia Petrescu avea să lucreze la Brăila (combinatul, centrala şi institutul de cercetare şi proiectare pentru celuloză şi hîrtie). Din 1986, în Franţa, ca refugiat politic (dublă cetăţenie); timp de 12 ani a lucrat la Institutul de Cercetări Atomice din Grenoble. După cum mărturiseşte, atracţia pentru scris a venit „ca o terapie psihică în dificila perioadă de dezrădăcinare”. Printre volumele pe care le-a semnat se numără nuvela fantastică „Reve de chien. Reve d'homme”, sub pseudonimul Ecaterina Petre (Ed. Vernet, Grenoble, 1990), romanul „Întîia viaţă”, publicat sub pseudonimul Ecaterina Petre (Ed. Noel, Iaşi, 1998), „Ucenicia umilinţei”, sub acelaşi pseudonim (Junimea, 2001), romanul de ficţiune „La nuit des cigales” (Ed. ThoT, 2004), romanul-mărturie „Semper stare” (Ed. l'Harmattan, 2007). Dar primul său roman a fost „Cunoştinţe captive”, 1988, rămas în manuscris. Scrie şi versuri de calitate (un eşantion este pregătit a apărea în revista „Bucovina literară”), iar ca membră a asociaţiei „Grenoble - Isere - Roumanie” a publicat la Suceava, în 2004, albumul bilingv „Un autre regard”, realizat în urma unui schimb de artişti între Bucovina şi Chartreuse.

22:44
miercuri, 30 iunie 2010

Taguri

, carte, lansare

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere