Cîştigătorii Festivalului de Literatură Eusebiu Camilar - Magda Isanos

Festivalul Naţional de Literatură "Eusebiu Camilar - Magda Isanos" desfăşurat timp de două zile la Suceava şi Udeşti şi-a desemnat recent cîştigătorii. 

Peste 90 de creatori literari din toate zonele ţării, dar şi din Republica Moldova şi Elveţia au participat la cea de-a XV-a ediţie a acestui festival. Manifestările au început vineri, la Casa Prieteniei din Suceava şi s-au încheiat sîmbătă, la Udeşti, unde sunt acordate şi premiile pentru cele trei secţiuni. Activităţile de la Udeşti au început cu comemorarea personalităţilor locale, a poetului Constantin Ştefuriuc, a prozatorului Eusebiu Camilar şi a scriitorului şi jurnalistului Mircea Motrici.

Marele Premiu "Eusebiu Camilar" la secţiunea Proză a fost acordat lui Adrian Dimici din Bucureşti. La secţiunea Poezie, Marele Premiu "Magda Isanos" a revenit Roxanei Diana Baltaru din Suceava, iar la secţiunea de reportaj literar, Marele Premiu "Mircea Motrici" a fost acordat Floarei Cărbune, din Constanţa. Juriul acestei ediţii a fost format din critici literari, poeţi, prozatori, redactori-şefi de reviste literare şi membri ai Uniunii Scriitorilor din România. (RRA)


09:22
miercuri, 19 mai 2010

Taguri

Casa Prieteniei, Eusebiu Camilar, Magda Isanos, Udesti, carte, festival, poezie

Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere