Cărtureşti Suceava recomandă un curs fulger despre viitorul finanţelor

La Editura Publica a fost tradusă cartea Economia crizelor. Curs fulger despre viitorul finantelor, de Nouriel Roubini şi Stephen Mihm. Nouriel Roubini, profetul recesiunii scrie: "Recentul dezastru financiar ar putea fi doar o picătură din potopul ce va să vină" descriind pas cu pas, recenta criză care a zguduit sistemul economic la nivel macro.

Singurul economist care a prezis cu exactitate Marea Recesiune care a lovit America în 2007 propagându-se în toate economiile tangente, Nouriel Roubini, a fost luat peste picior în momentul în care a lansat avertismentul, fiind poreclit a€œDr. Dezastru”. Acum este adulat că un adevărat profet, o Casandra blestemată să nu fie crezută de nimeni chiar dacă spune adevărul. Spre deosebire de Casandra, Roubini a apelat la calcule matematice şi economice în 2006 când a argumentat, în faţa Fondului Monetar Internaţional, că întreg sistemul se va prăbuşi sub greutatea unui balon speculativ din ce în ce mai periculos. Descrierea estimativă pe care Roubini a făcut-o crizei care urma să se întâmple pare acum un raport post-factum. Toate avertismentele sale s-au adeverit pas cu pas, Roubini urcând pe locul 2 în topul celor mai mari intelectuali în viaţă potrivit Prospect Magazine şi pe locul 4 în topul "celor mai importanţi gânditori globali” după cum scrie Foreign Policy.
 
Odată cu acest volum, Roubini lansează un apel pentru integrarea teoriei crizelor în studiul economiei şi acordarea rolului care i se cuvine acestei discipline în procesul de luare a deciziilor. Istoria se va repeta ca un perpetuu mobile şi crizele vor veni în valuri din ce în ce mai distrugătoare, proporţionale cu modernitatea şi evoluţia sistemului financiar. O abordare lucidă şi realistă a acestor crize şi asumarea răspunderii pentru sistemul deficitar, atât la nivelul celor care iau marile decizii cât şi în calculele economice din gospodării, reprezintă ultima noastră şansa de a învăţa din trecut şi de a evita repetarea aceloraşi scenarii în viitor.

17:17
luni, 09 august 2010

Taguri

Libraria Carturesti, Nouriel Roubini, carte, criza

Autor
Gabi Pîţu
Gazduit de Administrare Servere