Cărtureşti: Cumperi două cărţi House of Guides, primeşti una cadou

La librăriile Cărtureşti, în luna septembrie cumperi două cărţi de la editura House of Guides şi primeşti una cadou. Noi vă recomandăm următoarele trei cărţi pentru a va completa, sau începe, după caz, colecţia de cărţi de gastronomie.

Ghidul Gastronomic al României - Bucătărie tradiţională oferă atât neiniţiaţilor în ale bucătăriei, cât şi gospodinelor experimentate, o largă varietate de preparate culinare tradiţionale, specifice fiecărei zone etnoculturale, precum şi numeroase mâncăruri de post. Descrierea obiceiurilor populare specifice fiecărei regiuni şi enumerarea festivalurilor cu accente gastronomice, precum şi amintirea produselor alimentare tradiţionale nu fac decât să apropie cititorul de folclorul românesc, căci - într-un fel sau altul - ne amintesc de locurile natale, cu obiceiurile şi tradiţiile locale şi de mâncărurile preparate de bunicile noastre.
 
Ghidul Gastronomic al României - Bucătărie modernă prezintă o bucătărie savuroasă, de multe ori cu aromă istorică, reunind reţete din toate categoriile (Antreuri şi gustări, Borşuri, ciorbe, supe, Feluri principale, Salate şi garnituri, Sosuri), fără a-i uita pe vegetarieni ori pe cei cu diverse afecţiuni (cardiace, hepatice, renale, gastrice). Preparatele sunt pentru toate gusturile, transmise printr-o tradiţie viguroasă, aparţinând, în acelaşi timp, unei bucătarii deschisă înnoirilor.
 
Cartea Dulciuri de casă - Ghidul Gastronomic al României a fost scrisă de Valentina Iordan şi a fost publicată de editura House of Guides. Există puţini oameni care să nu fi avut poftă - măcar o dată - de ceva dulce. Şi ce poate satisface mai bine această dorinţă decât o prăjitură preparată în casă?. Vei face o opţiune excelentă dacă vei alege titlul Dulciurile de casă din seria Ghidul Gastronomic al României, pentru că aici vei găsi reţete din aproape toate categoriile şi pentru toate gusturile. Cartea este structurată în aşa fel încât să te poţi orienta cu uşurinţă prin numărul mare de reţete, care mai de care mai atrăgătoare. Vei putea alege să prepari o prăjitură simplă, ori una mai complicată. Sau vei fi atrasă de un dulce tradiţional românesc ori de unul al minorităţilor etnice care trăiesc alături de noi. De asemenea, sunt prezentate câteva reţete internaţionale celebre şi poveştile lor.

Ghidul Gastronomic al României a fost desemnat ca fiind cea mai bună lucrare pe anul 2009 din România la secţiunea Easy Recipes de către Gourmand World Cookbook Awards, fiind astfel nominalizată să participe la titlul de cea mai bună carte de bucătărie din lume, alături de alţi 50 de competitori.

09:39
marti, 07 septembrie 2010

Taguri

House of Guides, Libraria Carturesti, carte, gastronomie, ghid

Autor
Andreea Tipa | Cărtureşti Suceava
Gazduit de Administrare Servere