Cartea săptămînii la Cărtureşti Suceava: Sexus de Henry Miller

Librăria Cărtureşti din incinta Iulius Mall vă mai prezintă o carte ce poate fi savurată la un ceai aromat, cald sau rece.

Sexus este primul roman al trilogiei Răstignirea trandafirie, scrisă de gigantul literaturii americane Henry Miller. Cartea a fost publicată iniţial în engleză dar a fost interzisă în America fiind considerată obscenă şi a apărut la Paris între anii 1949 şi 1960. Nu este o lectură  uşoară şi cu toate că nu prea întîlnim eufemisme nu poate fi considerată doar pornografie, dimpotrivă este un roman profund, greu de citit, greu de asimilat.

În mare este vorba despre viaţa autorului, ultimele lui zile la New York, cum îşi părăseşte soţia şi fiica, eşecurile crunte şi numeroasele femei din viaţa lui; putem spune că raeori întîlnim un om care să se prezinte în moduri atat de neplăcute în măsura în care a făcut-o el.

Ficţiunea se îmbină cu întîmplările din viaţa reala, personajele sale, unele de la periferia societăţii nu sunt prezentate cum sunt în realitate, mai tot timpul apar exagerări, uneori în bine, alteori în rău.

Henry Miller este un autor genial, iar cărţile lui controversate pline de erotism şi de un umor spumos, nu ar trebui să lipsească din biblioteca nici unui iubitor de literatură.

17:35
luni, 05 iulie 2010

Taguri

Henry Miller, Libraria Carturesti, Sexus, carte, cultura

Autor
Cezar Butnariu
Gazduit de Administrare Servere