Biblioteca nu intră în vacanţă

Biblioteca rămîne instituţia pe care orice om aflat în vacanţă sau concedii se poate baza, fie şi în plină criză. Oferta ei conţine posibilităţi nelimitate de dezvoltare personală, instruire gratuită, amuzament şi petrecere interesantă a timpului liber. Un personal bine calificat şi plin de solicitudine asigură clienţii că se vor simţi bine, dorind astfel să mai revină.

Secţia de Artă a Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera” reprezintă un punct de atracţie şi pentru vacanţe ori concedii, prin oferta de entertainment, cultură şi arte vizuale sau plastice şi multimedia.

Astfel există la ofertă exemplare din Seria 7 DVD care prezintă Filme de colecţie conţine ecranizări celebre după operele lui Ion Luca Caragiale: O noapte furtunoasă (film de Jean Georgescu), O scrisoare pierdută (film de Sică Alexandrescu şi Victor Iliu), Două lozuri (film de Gheorghe Naghi şi Aurel Miheleş), D’ale carnavalului (film de Gheorghe Naghi şi Aurel Miheleş), Telegrame (film de Gheorghe Naghi şi Aurel Miheleş), Momente şi schiţe (patru scurt-metraje de Haralambie Boroş şi Jean Georgescu), Mofturi 1900 (film de Jean Georgescu).

O altă colecţie din Seria 7 DVD este legată de Teatrul Naţional de Televiziune – Dramaturgie românească. Albumele includ următorii autori, cu opere celebre: Ion Luca Caragiale (cu O noapte furtunoasă, în regia Soranei Coroamă Stanca, şi Conul Leonida faţă cu reacţiunea, în regia lui Sergiu Ionescu şi Nae Cosmescu); Tudor Muşatescu (cu Visul unei nopţi de iarnă, în regia lui Dan Necşulea şi Titanic Vals, în regia lui Dinu Cernescu); George Mihail Zamfirescu, cu Domnişoara Nastasia, în regia Soranei Coroamă Stanca; Alexandru Kiriţescu, cu Gaiţele, în regia lui Nae Cosmescu; Mihail Sebastian, cu Ultima oră, în regia lui Dinu Cernescu.

O altă colecţie conţine Memorialul durerii, 10 DVD-uri cu subtitlul O istorie care nu se învaţă la şcoală, avînd ca autor pe Lucia Hossu Longin, apărută cu participarea Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului din România, Humanitas Multimedia şi TVR Media, o Producţie TVR (1991-2006).

17:14
joi, 01 iulie 2010
Autor
Bogdan Popescu
Gazduit de Administrare Servere